İSTANBUL / SİLİVRİ - Silivri Halk Eğitimi Merkezi

Mrt

Çanakkale Deniz Zaferi 18 Mart 1915'te kazanıldı. Mehmetçik, Çanakkale Boğazı’nı geçerek İstanbul'a gitme planı yapan itilaf güçlerine geçit vermedi. "Çanakkale Geçilmez" sözü hafızalara kazındı, geriye şanlı bir tarih kaldı.

Silivri Halk Eğitim Merkezi'nde gerçekleştirilen programın sunuculuğunu kurum öğretmenlerimizden Tolga TUNÇÇEVİK ve Serap PİŞİRİCİ yaptı.  Kurum müdürü Sn. Engin AKBAL, Çanakkale’nin dünya tarihinde çok ayrı bir yere sahip olduğunu belirterek, medeniyet denen tek dişi kalmış canavarın millet, bayrak ve iman aşkı ile direnen Türk milletine karşı yenilmesinin dönüm noktasıdır Çanakkale dedi.

Program  kapsamında;

Çanakkale türküsü Zühtü UĞUR tarafından çalındı ve  Halim CEYLAN eşlik etti. Şiirler okundu. Ayrıca Çanakkale savaşını anlatan slayt gösterisi gerçekleştirilerek, Çanakkale ruhu yaşatılmaya çalışıldı.

Mrt

Silivri halk eğitim merkezi tiyatrosu Ali Solmaz yönetiminde 22 martta Önder Yılmaz'da gerçekleştirilecektir. Tiyatromuza tüm halkımız davetlidir.

Mrt

8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜNÜ COŞKUYLA KUTLADIK. KADINLAR GÜNÜ MATİNESİ OLARAK DÜZENLEDİĞİMİZ AKŞAMDA CİHAN MAY İLE YEMEK SAATİ ARDINDAN MÜBADİL

EV HANIMLARI OTANTİK HALK OYUNLARI GÖSTERİSİ YAPILDI. BÜLENT ÇELİKKAYA VE ORKESTRASI İLE EĞLENCELİ SAATLER GEÇİRDİK

Şbt

Silivri Halk Eğitim Merkezi Halk Korosu ücretsiz halk konseri. Orkestra şefi Cihan May, koro şefi Bekir Dedehayır yönetiminde 4 martta Önder Yılmaz'da büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi.

Şbt

Silivri Halk Eğitim Merkezi ve  ADEM-SODAM  desteğiyle huzurevinde yaşayanlar ziyaret edilerek,  kişisel bakımları yapıldı.

Şbt

Silivri Halk Eğitim Merkezi Mediha Erdoğan Türk Halk Müziği koristleriyle cumhuriyet mahallesinde yer alan bir huzurevinde yaşayanlara moral olsun diye mini bir konser gerçekleştirildi.

Kas

Silivri Halk Eğitimi Merkezi olarak, toprakları işgal edilip esir alınmak istenen aziz milletimizin Kurtuluş Savaşı ile direnişini ve yeniden doğuşunu tarihe altın harflerle yazdıran Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün emaneti Cumhuriyet'imizin 100. yılını büyük bir çoşku ile tüm vatandaşlarımızla sahilde kutladık.

Kurumumuz bünyesinde yer alan 2 farklı koro;

Ece DURMAZ Klasik Türk Müziği korosu ve Bekir DEDEHAYIR yönetiminde, Cihan MAY orkestra şefliğini yaptığı Türk Müziği Halk Korosu ile bu coşkulu güne katkı sağladık.

Eyl

HEMBA  (Halk Eğitimi Merkezleri Bilişim Ağı) uzaktan eğitim metodu ile kurs fırsatı sunmaktadır. 2023 Yılında uygulanmaya başlayan HEMBA kursları ile kurs merkezine gitmeye gerek kalmadan kursları tamamlama ve sertifika sahibi olmanızı sağlıyor.

Bilgi İçin Tıklayınız : https://www.hemba.gov.tr/

Haz

Silivri Halk Eğitimi Merkezi Kurum Müdürü'müz Engin Akbal, yaptığı konuşmada şu sözlerine yer verdi: “Eğitimin bir toplumu yüceltmek için birinci yol olduğunu bilen Mustafa Kemal Atatürk, Kurtuluş Savaşını verirken 1921 yılında Ankara'da Maarif Kongresi'ni savaştaki bütün zorluklara rağmen ertelememiştir. Bu kongrede de milletimizin eğitime ihtiyacı olan alanları belirlenmiş; öğrenci, öğretmen ve bina sayısını, bilhassa gelecek tüm planlarını yapmıştır. Kurtuluş Savaşı yıllarında büyük yararlılık gösteren ve Türk Ocakları'nı Cumhuriyeti kurduktan sonra Halk Evleri'ne dönüştürmüştür. Halk evlerini yurdun dört bir yanında, çoluğundan çocuğuna, yetişkininden, kadın ve erkeğine, hem kesime eğitim-öğretimi okuma -yazma anlamında hem de meslek edindirme ve geliştirme anlamında yaygınlaştırmıştır. Daha sonra 1739 sayılı Milli Eğitim temel kanunuyla Halk Evleri, Hayat Boyu Öğrenme Merkezleri yani Halk Eğitim Merkezleri olarak yerini almış, bunu da sürdürmektedir.

Biz Silivri Halk Eğitim Merkezi olarak Arıcılıktan Aşçılığa, Tekvandodan Badmintona, El Sanatlarından Giyim Üretime, Resimden Mozaiğe; 75 alan, 3749 dalda bütün kursiyerlerimize eğitim vermeye çalışıyoruz. Bu yıl binin üzerinde kurs açarak, 22 bin kursiyerimize eğitim verdik. Yaptığımız eğitimlerdeki çalışmaların bir kısmını siz değerli misafirlerimize göstermek için buradayız. Geldiğiniz için hepinize teşekkür ederim.

Haz

Silivri Halk Eğitimi Merkezi Geleneksel Yıl Sonu Sergimiz, 6 Haziran 2023 tarihinde törenle açıldı. Kursiyerler yıl boyunca yaptıkları çalışmaları beğeniye sundu, gösterilerini sahneledi, Okuma Yazma kursiyerleri belgelerini aldı.
Önder Yılmaz Sahnesi'nde gerçekleştirilen törene İlçe Kaymakamı Tolga Toğan, Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, İstanbul Rumeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kara, İlçe Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Artar, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Silivri Şube Başkanı Adnan Gürcan, okul müdürleri, öğretmen, kursiyerler katılanlar arasındaydı.
Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimizin manevi huzurunda saygı duruşunda bulunuldu, akabinde İstiklal Marşımız okundu.
Halk Eğitim Merkezi'nde yapılan çalışmaların yer aldığı video izlendi.
Kursiyerlerden Şeyma Pehlivan , Hayat Boyu Öğrenme ve Halk Eğitim Merkezinin önemini anlattı.

Nis

Silivri Halk eğitim merkezi olarak deprem bölgesindeki çocuklaramıza yaptığımız etkinliklerle , depremin izlerini unutturmaya çalıştık. Sevgili çocuklar yolunuz bahtınız açık olsun...